Belangrijke Europese steun voor LVP voor ontwikkeling Optainer-project

LVP Engineering & Constructions B.V. (Temse) heeft het Optainer-project bedacht en ontwikkeld. Dat is een geautomatiseerd Wash&Dry-station dat water recycleert bij de reiniging van geïsoleerde containers.

Dankzij de begeleiding van Inspiralia en Ayming mocht het bedrijf als één van de weinige Belgische ondernemingen in maart 2020 deelnemen aan een pitch van EIC Accelerator, een Europees subsidiefonds voor baanbrekende innovatieprojecten. Dat leverde LVP een toelage op van ruim 1,8 miljoen euro. Eerder al kreegt de KMO voor 50.000 euro steun.

LVP Engineering & Constructions, dat veertig jaar ervaring in de ontwikkeling en de bouw van machines voor verschillende industrieën heeft, viseert met het Optainer-project de reiniging van thermisch geïsoleerde containers die worden gebruikt voor veilig, efficiënt en hygiënisch transport van temperatuurgecontroleerde goederen. Het ontwierp daartoe een automatisch waterrecycling-station voor de sanering van geïsoleerde containers. Dit innovatieve systeem dringt het waterverbruik met meer dan 97% terug en verhoogt de productiviteit met 60%. Bovendien is er geen heet water vereist voor de ontsmetting.

Dankzij de Europese middelen, die 70% van de projectkost dekken, verwacht LVP Engineering & Constructions zijn internationale groei te versnellen door in de komende vijf jaar 109 miljoen euro aan inkomsten te genereren en 123 banen te scheppen.

Meer info: 03/711.14.54 of http://www.lvpengineering.be.