Verzekeringsmakelaar Howden betreedt Belgische markt

De Britse verzekeringsgroep Howden (Londen) begeeft zich op de Belgische markt. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar, onderdeel van de Hyperion Insurance Group, beschikt Howden Broking Group Ltd. over een internationaal netwerk van 15.000 specialisten in meer dan negentig landen.

Als niet-beursgenoteerde internationale speler op de markt van de bedrijfsverzekeringen ontwaart Howden groeimogelijkheden op de Belgische markt in het post-coronatijdperk. De intrede op de Belgische markt vertegenwoordigt een belangrijke investering voor de groep die zijn marktpenetratie in Europa wenst te verdiepen.

Howden meent dat heel wat bedrijven op zoek zullen moeten naar nieuwe partners voor hun complexe verzekeringsdossiers omdat verzekeraars voor bedrijfsrisico’s, onder druk van hun krimpende marges, genoodzaakt zullen zijn om risicovolle dossiers aan de kant te schuiven of hun betrokkenheid op dergelijke dossiers fors te reduceren. Ook de consolidatiebeweging in de markten van zowel de verzekeraars als de verzekeringsmakelaars zal niet zonder gevolgen blijven.

Howden is niet onmiddellijk van plan grotere concurrenten op te kopen maar zet veeleer in op het aantrekken van teams van verzekeringsspecialisten of het verwerven van een meerderheidsbelang in andere makelaarsbedrijven.

Howden Belgium zal zich toeleggen op het uitbouwen van een gevarieerde klantenportefeuille waarbij de nadruk ligt op enerzijds grote ondernemingen uit verschillende sectoren en anderzijds kleinere tot middelgrote ondernemingen die vanuit hun specialisatie op zoek zijn naar een service-gerichte vertrouwenspersoon. In eerste instantie gaat Howden in België met een tiental medewerkers van start.

De kantoren van Howden Belgium N.V. bevinden zich te 1860 Meise, Plasstraat 3. Telefoon: 0471/014.904 of https://www.howdenbelgium.com.

Meer sectornieuws

Agenda