Ford introduceert geofencing op bedrijfsvoertuigen

Ford introduceert geofencing-technologie op zijn nieuwe generatie plug-in hybride bedrijfsvoertuigen. die zodoende automatisch op zuiver elektrisch rijden overschakelen eens ze een lage emissiezone (LEZ) bereiken.

De Transit Custom Plug-in Hybrid elektrische (PHEV)-bestelwagens maken voor die omschakeling gebruik van live locatiedata. Ze schakelen over op de elektrische rijmodus van zodra ze vooraf gedefinieerde zones bereiken zoals congestie- en LEZ-zones. De geofencing-technologie is niet enkel van toepassing in stadscentra.

Vlootuitbaters kunnen ook "groene zones" op maat creëren om bepaalde trajecten tijdens hun ritten af te leggen wanneer bijvoorbeeld rond scholen, speeltuinen of grootwarenhuizen wordt gereden. Eens het voertuig een gecontroleerde zone verlaat, wordt automatisch naar de meest geschikte rijmodus omgeschakeld, bijvoorbeeld door de activatie van de EcoBoost brandstofmotor aan boord om elektrische aandrijfkracht te genereren en aldus het rijbereik van het voertuig te verhogen.

Meer info: 02/482.20.00 of http://www.nl.ford.be.