Smartphone app Volvo biedt bestuurders plug-in hybrides inzicht in elektrisch rijgedrag

Volvo Cars introduceert in alle Volvo On Call-markten een aantal nieuwe functies voor zijn Volvo On Call-smartphone app, waardoor bestuurders van Volvo plug-in hybride wagens nu inzicht in hun elektrisch rijgedrag krijgen. Met de extra functies wil Volvo Cars enerzijds bestuurders van Volvo plug-in hybrides verder stimuleren om zoveel mogelijk hun wagens op te laden en volledig elektrisch te rijden, en anderzijds de algemene belangstelling voor de voordelen van elektrische wagens en duurzame mobiliteit opdrijven.

Met de nieuwe en verbeterde Volvo On Call-app kunnen bestuurders zien welke afstand ze hebben afgelegd in de volledig elektrische modus en hun elektriciteits- en brandstofverbruik en andere gegevens inkijken. Later dit jaar zullen bestuurders via de dienst ook kunnen zien welke impact hun afgelegde ritten hebben op hun CO2-voetafdruk en wat ze naar schatting hebben bespaard aan brandstofkosten door in volledig elektrische modus te rijden.

De nieuwe Volvo On Call-functies zijn beschikbaar voor alle na 2015 verkochte Volvo plug-in hybride modellen die op de SPA- en CMA-platformen zijn gebouwd, in de 47 landen over de hele wereld waar Volvo On Call actief is. In China zullen er vergelijkbare functies worden geïntegreerd in het populaire WeChat-platform.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.