Audi koploper in patenten voor elektrische auto's

Audi AG diende in 2019 meer dan 1.200 patentaanvragen in. Daarbij veranderen het onderwerp en de focus van de patenten samen met verschuivingen in het sociaal bewustzijn.

In de eerste jaren lag de nadruk op ideeën en uitvindingen op het vlak van chassis, conventionele motortechnologie en transmissie. Vandaag staan digitalisering en elektromobiliteit bovenaan de lijst. In totaal bezit de constructeur vandaag zo'n 13.000 patentfamilies over de hele wereld, goed voor zo'n 23.000 aparte patenten en patentaanvragen. Terwijl veel rivalen elektrische aandrijftechnologie inkopen, ontwikkelt Audi veel ervan intern.

Volgens een analyse van het Duitse Patent- en Handelsmerkbureau en het Europese Patentbureau (EPO) werden in Duitsland alleen in 2019 in totaal 660 patenten aangevraagd met resultaat. Die aanvragen gingen enkel over voertuigen met een elektrische aandrijflijn. Met 57 patentaanvragen voor plug-in hybride modellen en alle modellen van de puur elektrische Audi e-tron bezette Audi de hoogste plaats.

In 1970 verhuisde de afdeling Technische Ontwikkeling (TE) van Audi naar de eerste nieuwe gebouwen in het noordelijke deel van Ingolstadt. Het complex is sindsdien continu uitgebreid. Vandaag werken enkel in Ingolstadt bijna 10.000 technici en ingenieurs in onderzoek & ontwikkeling. Samen met de bijna 2.000 TE-medewerkers in Neckarsulm en de ontwikkelaars in Györ, Peking en San José Chiapa vormen zij het innovatielaboratorium van het merk met de Vier Ringen.

Meer info: http://www.audi.be.