Casala maakt stoelen uit 100% recycled plastic afval

Het Nederlandse Casala (Culemborg), specialist in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen, heeft in samenwerking met Der Grüne Punkt stoelen geproduceerd waarvan de zitting en rugleuning vervaardigd zijn uit 100% gerecycleerd plastic afval. Voor zowel Der Grüne Punkt als Casala is de productie van de "Curvy Circular Family"-stoelen een belangrijk project omwille van de gestelde eisen aan techniek, kwaliteit en innovativiteit.

Der Grüne Punkt is door de recycling van Systalen ook een producent van kunststofgranulaten, die een milieuvriendelijk alternatief bieden voor de productie van nieuwe kunststoffen. Van plastic huisafval worden ultra-zuivere granulaatkorrels geproduceerd, waarmee 100% gerecycleerde kunststofzittingen en ruggen van Casala-stoelen worden vervaardigd. Vooralsnog werden de recyclaten van Der Grüne Punkt vooral ingezet in producten voor de bouw, het tuinieren, het huishouden en de verpakkingssector.

Dankzij de ontwikkeling van de bijzonder innovatieve granulaatproductlijn kunnen nu ook premium producten zoals zittingen en ruggen van Casala-projectmeubilair worden geproduceerd. De granulaten zijn immers beschikbaar in diverse, moderne kleuren, ze zijn geurneutraal, bestand tegen mechanische belasting en verkleuren niet.

Meer info: 00-31/345.51.73.88 of http://www.casala.com.

Meer sectornieuws

Agenda