Coöperatieve Sainbiooz vermarkt bio-rundsvlees uit de provincie Luxemburg

Een groep landbouwers uit de provincie Luxemburg heeft de coöperatieve Sainbiooz (Libramont-Chevigny) opgericht met als bedoeling een lokaal merk van biovlees op de markt te brengen waarvan de hele keten door henzelf wordt beheerd. Elke fase van het productieproces wordt door de leden van de coöperatieve opgevolgd, tot en met de 100% ecologische verpakking.

Momenteel scharen vijf veehouderbedrijven uit de provincie Luxemburg zich achter het initiatief. Ze focussen alle op biologische landbouw. Elk onder hen kweekt een inheems ras, met name Limousin, Rouge des Prés, Blonde d'Aquitaine en Charolais. Alle dieren worden geboren en gefokt op de bedrijven zelf.

Sinds juni is het Sainbiooz-vlees rechtstreeks verkrijgbaar bij de slagerijen Bio Fagnes en Biostory, die gespecialiseerd zijn in bioproducten. In Brussel liggen ze bij Rob: The Gourmets' Market, een speciaalzaak voor fijne voedingswaren.

Sainbiooz sloot inmiddels ook samenwerkingsakkoorden met belangrijke spelers in de grootdistributie.

Meer info: http://www.sainbiooz.be.

Meer sectornieuws

Agenda