VoltH2 bereidt bouw groene waterstoffabriek in North Sea Port voor

VoltH2 B.V. (Ritthem), dat op de ontwikkeling en uitbating van projecten rond groene waterstofinfrastructuur in Noordwest-Europa focust, bereidt de bouw van een groene waterstoffabriek in North Sea Port voor, met name in Vlissingen.

VoltH2 werd opgericht via Volt Energy B.V. (Margraten), de holding van André Jurres, gewezen topman van Essent Belgium en NPG Energy. VoltH2 tekende een samenwerkingsovereenkomst ter voorbereiding van een lange termijnconcessiecontract met North Sea Port voor een industrieel perceel van 27.950 m².

Het bedrijf is gestart met de planning en ontwikkeling van de bouw van een groene waterstoffabriek met opslag-, tank- en distributiemogelijkheden. De overeenkomst voorziet ook in de mogelijke realisatie van een pijpleiding naar een tankafnamepunt.

VoltH2 plant de bouw van een 25 MW elektrolyse-eenheid op basis van bewezen commercieel beschikbare technologie. De fabriek zal jaarlijks 3.600 ton groene waterstof produceren. Van bij het design wordt ze uitbreidbaar gemaakt tot 14.400 ton. De initiële investering wordt begroot op 35 miljoen ton. Dat cijfer zou de jaren daarna tot 100 miljoen euro oplopen. De locatie bevindt zich in Vlissingen strategisch naast de bestaande Sloe-gascentrale en dicht bij andere belangrijke industriële bedrijven die in de toekomst groene waterstof zullen gaan gebruiken, naast grijze en blauwe waterstof.

VoltH2 onderzoekt ook de haalbaarheid van een vrachtwagentransportpunt uitsluitend voor het gebruik van waterstof. Het bedrijf voert momenteel reeds gesprekken omtrent mogelijke afnamecontracten op lange termijn.

Meer info: 0031/85.773.68.05 of http://www.volth2.com.

Meer sectornieuws

Agenda