Wijngaarddomein Valke Vleug lanceert eerste mousserende wijn

Wijndomein Valke Vleug (Liezele) brengt een eerste mousserende wijn van 100% Chardonnay op de markt. De Valke Vleug Brut 2019 is een 100% Chardonnay die veertig maanden heeft gerijpt op de lies ("sur lattes").
Wijnmaker Pieter Raeymaekers koos voor een gebalanceerde basiswijn met ingetogen aroma's. De tweede fermentatie op fles en de lange rijping op de lies hebben de wijn een complexe smaak gegeven. De neus is gevuld met brioche, amandel en rijpe appel. De mousse is zacht en mondvullend. De finale is elegant en vol van fraîcheur.
De Valke Vleug Brut 2019 is verkrijgbaar in een beperkte oplage van 3.700 flessen. De wijn is voornamelijk bedoeld voor de horeca en de wijnhandel.

Het wijndomein is gelegen in Liezele, nabij Puurs-Sint-Amands. Het domein is ontworpen door architect Vincent Van Duysen. Het domein gebruikt regeneratieve landbouwmethodes.
België is intussen uitgegroeid tot een belangrijk cool climate-land. Cool climate-wijnen zijn wijnen die gemaakt worden in koelere gebieden, waardoor ze een lager alcoholgehalte en een meer delicate smaak hebben. De consument wil ook steeds bewuster drinken. Minder, maar van een hogere kwaliteit. Cool climate wijnen passen hier goed bij, zo klinkt het.
Meer info: 03/337.84.94 of https://www.valkevleug.be.
VALKE VLEUG
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.