PURATOS N.V.

03/02/2009 OM 14:30 - Luc Willemijns
Placeholder

Puratos N.V. (Groot-Bijgaarden), wereldwijd actief in de productie en commercialisatie van ingrediënten en halfafgewerkte producten voor de bakkerij-, patisserie-en chocoladesector, heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met Fugeia N.V. (Leuven). Fugeia werd in februari 2008 opgericht als spin-off van de KULeuven en de hogeschool Sint-Lieven die zich richt op het ontwikkelen van innovatieve en hoogwaardige voedselingrediënten. Aandeelhouders van Fugeia zijn Tate & Lyle Ventures, Agri Investment Fund, Gemma Frisius Fund, KBC Arikiv en Fortis Private Equity Arikemedes. De samenwerking tussen Puratos en Fugeia spitst zich toe op het ontwikkelen van brood- en patisserieproducten met positieve effecten op de spijsvertering. Samen ontwikkelden ze een technologie die vezels uit granen (zoals tarwe en rogge) beter toegankelijk maakt voor vertering door goede bacteriën in de dikke darm. De geactiveerde vezels werken zodoende als prebiotische substraten voor de darmflora. De natuurlijk aanwezige graanvezels worden tijdens het gewone broodproductieproces geactiveerd. Toevoeging van vezels uit vreemde bronnen wordt aldus overbodig. Brood met geactiveerde graanvezels wordt momenteel klinisch getest op menselijke vrijwilligers door de KULeuven en Fugeia. Ook dat kadert in het parntership dat met Puratos werd afgesloten. Meer info: 02/481.44.44 of http://www.puratos.com.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.