KAASMAKERIJ PASSENDALE N.V.

15/05/1999 OM 00:00 - Luc Willemijns
Placeholder

Kaasmakerij Passendale N.V., behorende tot de groep Dairy Drinks & Specialities (met vestigingen te Aalter, Sleidinge, Aalst, Rijkevoort en Bergeyk), die op zijn beurt een onderdeel is van Campina Melkunie, heeft met Chevagne (een versmelting tussen "chèvre" en "campagne") een nieuw type kaas gelanceerd. Vorig jaar haalde Kaasmakerij Passendale nog de actualiteit met de lancering van een kaasgamma met hersluitbare verpakkingen. Chevagne wordt bereid uit hoogkwalitatieve, verse geitenmelk en is zacht, fris, romig en mild van smaak. Uniek aan de nieuwe kaassoort is zijn rijping met witschimmelculturen. Geitenkaas is een sterk groeiend segment in gans Europa. Alleen in België beliep de groei zowat 20% in de voorbije twee jaar. Ook niet-geitenkaasliefhebbers zien Chevagne wel zitten, zo blijkt. Na proeven blijkt immers 70% van de niet-geitenkaaseters bereid Chevagne aan te kopen. Opzet van Kaasmakerij Passendale is met Chevagne, een derde sterke positie te verwerven naast Passendale en Père Joseph. Gehoopt wordt met Chevagne, die gelijktijdig werd gelanceerd in België, Frankrijk en Duitsland, binnen de drie jaar de produktiekaap van 500.000 kg te overschrijden. Kaasmakerij Passendale N.V. boekte vorig jaar met 111 werknemers een omzet van 1,26 miljard BEF. Meer info: 051/78.80.80.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.