BTW-verlaging dan toch heilzaam voor horeca

25/03/2011 OM 00:00 - Luc Willemijns
Placeholder

Ondanks de naweeën van de crisis, groeide de tewerkstelling in de horeca in de eerste drie kwartalen van 2010 met 2.570 voltijdse equivalenten. Deze stijging is nagenoeg volledig toe te schrijven aan de restaurants, het deelsegment waar de BTW-verlaging tot 12% werd doorgevoerd. Zo blijkt uit een nieuwe studie van Guidea, het kenisscentrum voor Toerisme en Horeca.


Uit cijfers van het ministerie van Financiën blijkt dat de omzet in de horecasector in de eerste jaarhelft van 2010 4,48% hoger lag dan in de overeenstemmende periode in 2009.

In het restaurantsegment lag dat zelfs 5,84% hoger.

Ook het aandeel van de horeca in het totaal aantal faillissementen in België en Vlaanderen liep terug.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.