BSA|The Software Alliance voert juridische acties op

De kosten van Belgische bedrijven als gevolg van het gebruik van illegale software namen in 2013 met 84% toe. In de EMEA-regio kwam het totale bedrag uit op 10,7 miljoen euro. Het aantal juridische acties tegen bedrijven in de regio steeg met bijna 130%.
Op nationaal niveau sprongen Brussel en Hasselt eruit voor wat het aantal gerapporteerde bedrijven betreft dat van illegale software gebruik maakte. De BSA kreeg de meeste meldingen uit de bouwsector. Daarna volgden sales en distributie. Reclamebureaus, engineering en onderwijs stonden op de derde plaats. In EMEA kwamen de meeste meldingen uit Istanbul, Johannesburg en Ankara.
Het gebruik van illegale software is niet altijd opzettelijk. Toch wordt het beschouwd als misbruik van intellectuele eigendom en daardoor als een ernstig misdrijf met verregaande consequenties voor bedrijven op juridisch, financieel en reputatiegebied. Bedrijven waar het bewuste of onbewuste gebruik van illegale software wordt geconstateerd, lopen het risico dat hun software niet ondersteund is en systemen kan infecteren met virussen en andere malware.
Het gebruik van software zonder officiële licenties heeft de laatste jaren tot meer kosten geleid voor Belgische bedrijven. Bedrijven in België moeten hun software beschouwen als een strategisch bedrijfsmiddel dat hen ondersteunt in productontwikkeling, dienstverlening, bedrijfsvoering en zakendoen. Het gebruik van illegale software heeft een Belgische bedrijf meer dan 65.000 euro gekost. Om deze kosten te vermijden, moeten organisaties meer nadruk leggen op het juist beheren van hun software-licenties, aldus BSA|The Software Alliance.
BSA | THE SOFTWARE ALLIANCE
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.