Vlaamse overheid gunt raamovereenkomst “Exploitatiegebonden ICT-diensten” aan HP en Belgacom

De raamovereenkomst ging in op 10 april 2014, met een transitieperiode tot eind januari 2015. Vanaf 1 februari 2015 worden alle diensten geleverd overeenkomstig de nieuwe afspraken. Het contract heeft een looptijd van zeven jaar. De totale waarde ligt tussen 400 en 500 miljoen euro. De overeenkomst “Exploitatiegebonden ICT-diensten” is een van de vier raamovereenkomsten, samen het ICT-contract 2015 genoemd, die de Vlaamse overheid gunt ter vervanging van het huidige ICT-contract 2008.
Het contract biedt de mogelijkheid om de ICT-diensten eveneens aan te bieden aan lokale en provinciale besturen binnen het Vlaamse Gewest. Gezien het grote aantal potentiële klanten en de geografische verspreiding over heel Vlaanderen, zal dit een grote impact hebben op de manier waarop de diensten worden geleverd.
Via deze raamovereenkomst worden netwerk-, werkplek- en datacenter-diensten en projecten aangeboden volgens een doorgedreven “IT-as-a-Service”-business-model. Daardoor hoeven de overheden enkel te betalen voor de daadwerkelijk afgenomen capaciteit en dienstverlening. Door de flexibiliteit in afname van diensten tegen vaste eenheidsprijzen, kan de overheid besparen op exploitatiekosten.
HP en Belgacom zijn al ruim tien jaar de ICT-dienstenleverancier van de Vlaamse overheid. De raamovereenkomst luidt niettemin een totale vernieuwing in door in te zetten op Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en het werkplekkenbeheer eveneens “as a service” (WPaaS, die worden geleverd vanuit een Virtual Private Cloud (VPC)-oplossing.
VLAAMSE OVERHEID - VLAANDEREN
BELGACOM N.V.
HP BELGIUM B.V.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.