REstore haalt 7 miljoen euro op

Energietechnologiebedrijf REstore N.V. (Antwerpen), gespecialiseerd in vraagsturing, heeft nog eens 7 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. De nieuwe kapitaalronde brengt de totale investeringen in het bedrijf op een totaal van 11 miljoen euro.

Het geld werd opgehaald bij bestaande aandeelhouders. Onder hen onder meer de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en zijn Arkiv-dochter KMOFIN2, AXE Investments (het investeringsfonds van Christan Leysen, nvdr.) en Ackermans & van Haaren. Daarnaast investeren ook Ark Angels Fund (AAF) en Ark Angels Activator Fund (AAAF), de twee fondsen die in samenwerking met business angels-netwerk BAN Vlaanderen werden opgezet, alsook enkele ondernemers en industrIële families.

REstore zal de nieuwe fondsen vooral aanwenden met een dubbel doel. Enerzijds zal het bedrijf zijn verkoopsteam uitbreiden en nieuwe kantoren in Frankrijk en Duitsland openen, anderzijds zal het software-platform Flexpond™ verder worden uitgebouwd om de waarde van flexibel vermogen voor industriële verbruikers in nieuwe marktsegmenten te verhogen. Een deel van de fondsen wordt gereserveerd om een smart grid R&D-programma op te staten in samenwerking met EnergyVille, het nieuwe Europese onderzoeksinstituut voor smart grids en energie te Genk. REstore zal zijn team vestigen in IncubaThor, het nieuwe incubatorgebouw naast EnergyVille te Genk.

Meer info: 089/320.80.39 of http://www.restore.eu.