Salesforce Ventures investeert 100 miljoen USD in Europese start-ups

Salesforce Ventures, de wereldwijd opererende investeringsmaatschappij van de beursgenoteerde CRM-specialist Salesforce, heeft 100 miljoen USD (zowat 88 miljoen euro) vrijgemaakt voor Europese start-ups. Naast financiële ondersteuning om de bedrijfsgroei te versnellen, krijgen de verkozen start-ups ook toegang tot ’s werelds grootste cloud-ecosysteem en worden ze begeleid door innovators en executives van Salesforce.

De wereldwijde verschuiving naar de cloud heeft de deur geopend voor nieuwe sociale, mobiele en data-technologieën. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel organisaties investeren in cloud computing.

Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat deze ontwikkeling alleen maar zal toenemen. De Europese public cloud-markt groeit de komende jaren naar verwachting twaalf keer zo snel als andere segmenten in de IT-industrie. In 2019 zal de totale waarde van deze cloud-markt circa 33,3 miljard euro beslaan.

Salesforce Ventures investeert sinds 2009 in start-ups die zich bezig houden met de ontwikkeling van enterprise cloud-apps. Onderdeel van  het huidige portfolio van Salesforce Ventures zijn onder meer de Europese cloud-bedrijven CartoDB, Cloud9 IDE, CloudSense, NewVoiceMedia, Qubit, Universal Avenue en YOUR SL. In totaal investeerde Salesforce sinds 2009 in ruim 150 start-ups.

Meer sectornieuws

Agenda