Vlaamse regering keurt Vlaamse Horecabeleidsplan goed
Het Vlaams Horecabeleidsplan verhoogt de zichtbaarheid van de talrijke steunmaatregelen die de Vlaamse overheid aan de sector aanbiedt.
De diverse acties van de Vlaamse overheid worden opgedeeld in vier thema’s, gericht op vier doelen:
1. De kostenefficiëntie van de horecasector verbeteren, met maatregelen om operationele kosten, personeelskosten, regeldrukkosten en energiekosten te reduceren.
2. De positie van de horecasector op de arbeidsmarkt versterken met maatregelen op het vlak van competentie-ontwikkeling. Het gaat hier voornamelijk om generieke maatregelen zoals Duaal Leren en Werken of het concept van tijdelijke werkervaring, die voor de horeca erg relevant zijn.
3. Gezond ondernemerschap binnen de horecasector ondersteunen en stimuleren, in hoofdzaak door het bestaande begeleidingsaanbod voor ondernemers in verschillende levensfasen van een onderneming beter bij de horecasector bekend te maken.
4. Vlaanderen op de kaart zetten als een bestemming met kwaliteitsvolle horeca, met maatregelen die de kwaliteit van het aanbod in de horeca verbeteren en onze unieke culinaire troeven volop in de hele wereld uitspelen.
Een task force “horeca” zal de uitoefening van het horecabeleidsplan opvolgen. De task force zal tweejaarlijks rapporteren over de stand van zaken en voorstellen rond nieuwe acties formuleren. De task force bestaat uit de betrokken administraties van de beleidsdomeinen binnen de relevante bevoegdheden (toerisme, ondernemen en werk, onderwijs en energie), onder het voorzitterschap van Toerisme Vlaanderen.
VLAAMSE REGERING - VLAANDEREN
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.