Smash It! voegt sociale dimensie aan tablet toe

De Vlaamse start-up Smash It! G.C.V. (De Haan) introduceert een innovatief spelconcept waardoor de tablet niet langer louter een digitaal toestel voor persoonlijk gebruik is, maar het bruisende, sociale en interactieve hart van de huiskamer wordt.

Met Smash It!'s speciaal ontworpen draadloze knoppen wordt een rechtstreekse verbinding tot stand gebracht met tablet, smartphone of smart TV. Dat gebeurt over Bluetooth Low Energy, de nieuwe standaard van Bluetooth die ervoor zorgt dat verschillende apparaten met een zelfde toestel verbonden kunnen worden én dat ze haast geen energie verbruiken.

Smash It! behoeft dus geen kabels of (extra) dure ontvangers. Het volstaat de app op te starten, waarna de afdrukknoppen automatisch worden herkend. Bovendien bevatten de knoppen sensoren die exact weten hoe de knop werd ingedrukt. Deze extra functionaliteit biedt heel wat uitbreidingsmogelijkheden. Naast het quiz-gedeelte kan er bijvoorbeeld worden ingezet op educatieve spelletjes in klascontext waarbij behendigheid en wiskundig denken een grote rol spelen.

Smash It! kon rekenen op de financiële steun van het iStart-ondernemersprogramma van imec (het vroegere iMinds), waarmee de eerste prototypes konden worden gebouwd. De start-up rekent niet op crowdfunding om zijn quiz-knoppen effectief naar de markt te brengen.

Meer info: 0485/10.55.49 of http://www.smashit.be.