Cofinimmo verwerft twee bijkomende woonzorgcentra in Duitsland

Kort voor de jaarwende heeft Cofinimmo Groep een woonzorgcentrum in Duitsland verworven. Het ondertekende voorts een overeenkomst voor de verwerving van een tweede activum van dit type dat in aanbouw is. De totaalinvestering beloopt 26,5 miljoen euro. In 2017 ging de groep voor 94,5 miljoen investeringen en verbintenissen in zorgvastgoed aan.

Eerder kondigde Cofinimmo aan zich binnen dit segment te willen versterken in zowel Nederland als Duitsland. Op 11 december j.l. kocht Cofinimmo woonzorgcentrum "Gelsenkirchen Bismarckpark" te Gelsenkirchen (Noordrijn-Westfalen) voor 11,4 miljoen euro. De instelling, gebouwd in 1998, wordt binnenkort gerenoveerd. De uitbater en Cofinimmo zullen elk een deel van de werken financieren.

Het woonzorgcentrum, met een bovengrondse oppervlakte van 6.466 m², wordt uitgebaat door Curanum AG München, een dochter van de Korian Groep. Cofinimmo wordt, na oplevering, ook eigenaar van het in aanbouw zijnde woonzorgcentrum "Azurit Seniorenzentrum Riesa", gelegen in Riesa, in de deelstaat Saksen.

Het centrum zal 138 bedden tellen, verspreid over een bovengrondse oppervlakte van 6.450 m². Oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2018. De uitbating werd voor een periode van 25 jaar aan Azurit Rohr GmbH toevertrouwd, met een verlengoptie voor vijf jaar. Cofinimmo telde voor het project een 15,1 miljoen euro neer.

Meer info: 02/737.00.00 of http://www.cofinimmo.com.