Port-WiFi levert wereldwijd breedband-Internet aan boord van zeeschepen

Start-up Port-WiFi (Brecht) installeerde onlangs een snelle Internet-aansluiting aan boord van de tanker "Sea Pioneer", die sinds december vorig jaar in de Amsterdamse haven aan de ketting ligt. Als Belgisch-Nederlandse start-up specialiseert Port-WiFi zich in de levering van wereldwijd draadloos breedband-Internet aan boord van zeeschepen. Het bedrijf levert veel hogere snelheden dan de satellietoperatoren, tegen een veel lagere prijs. De connectie is mogelijk in havens wereldwijd, maar ook in de territoriale wateren.

De extra-datacapaciteit biedt aan rederijen dan weer de mogelijkheid om bijvoorbeeld virtuele videotrainingen te organiseren, eventueel zelfs live. Port-WiFi, onderdeel van accelerator Start it @KBC, maakt gebruik van verschillende uplinks, die van land tot land verschillen. Dat kan het bestaande LTE-netwerk zijn, waarvoor onder meer met VodafoneZiggo wordt samen gewerkt. Maar de start-up voorziet ook in lokale offload-punten in de havens.

De "Port-WiFi box", het toestel dat aan boord wordt geplaatst, maakt autonoom verbinding via de technisch meest optimale en meest kostefficiënte uplink.

Meer info: 0497/23.48.03 of http://www.port-wifi.com.