Gimv en Top Brands grijpen macht bij Ellis Gourmet Burger

Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft samen met Top Brands N.V. (Antwerpen) een meerderheidsbelang in het snel groeiende Ellis Gourmet Burger, de trendy restaurantketen voor de premium-hamburgermaaltijd. Ambitie is om vanuit een sterk merkconcept te groeien, door een verdere professionalisering en expansie in België, Nederland en Frankrijk.

Mede-oprichter en ceo Thierry Canetta blijft aan het roer van het bedrijf en herinvesteert een aanzienlijk deel. Hij behoudt een minderheidsbelang.

Het in 2001 opgerichte Ellis Gourmet Burger koppelt de perfecte hamburger aan een kwalitatieve restaurantbeleving. Het gebruikt daarvoor premium-producten afkomstig van voornamelijk lokale topleveranciers en werkt samen met gerenommeerde sterrenchefs voor de ontwikkeling van zijn gerechten. Inmiddels telt de keten 25 restaurants in België, Nederland en Frankrijk in het gourmet-hamburgsegment. Met 270 medewerkers realiseerde het bedrijf vorig jaar een omzet van 24 miljoen euro.

Top Brands is master franchise-nemer van Pizza Hut en Boulangerie Paul in België en tevens eigenaar van het hippe Wasbar-concept. Het heeft met 125 vestigingen een bewezen track record in het uitrollen van fast casual-concepten in België.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.