Volkswagen Truck & Bus herdoopt zich tot TRATON GROUP

Volkswagen Truck & Bus AG neemt een nieuwe merkidentiteit aan. De groep gaat voortaan als TRATON GROUP door het leven. De groep die in 2015 als Volkswagen Trucks & Bus GmbH werd opgericht, bestaat uit de merken MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus en RIO. Als nieuwe identiteit van het overkoepelende merk ondersteunt TRATON AG de zelfstandigheid van de hele groep op zijn weg om Global Champion te worden. TRATON stelt zich met andere woorden tot doel om de rendabelste, innovatiefste en meest globale speler in de transportsector te worden.

In eerste instantiie worden de globale aanwezigheid van de merken door strategische samenwerkingsverbanden uitgebouwd en synergieën gecreëerd door het bundelen van de krachten in de domeinen inkoop en onderzoek & ontwikkeling. De gemeenschappelijke sterktes en de ervaringsuitwisseling over de merkgrenzen worden thans verder geïntensiveerd.

Medewerkers van TRATON GROUP worden gemotiveerd om merk-, hiërarchie- en functie-overschrijdend onderling te connecteren. Een intern platform met multimedia-inhoud, zoals lokale gesprekken, moeten bijdragen tot het handhaven van die dynamiek.

Meer info: http://www.traton.com.