UGent en imec richten glasvezelsensorbedrijf Sentea op

UGent en imec richten Sentea N.V. (Zwijnaarde) op, een spin-off van hun fotonica-onderzoeksgroep. Fidimec, Finindus, PMV en QBIC II droegen samen met de oprichters 1,6 miljoen euro in een eerste financieringsronde aan.

Sentea zal geavanceerde op siliciumfotonica gebaseerde glasvezelsensoroplossingen ontwikkelen en op de markt brengen. Deze zullen worden gebruikt om gebouwen en machines continu te monitoren om zo schade vroegtijdig te detecteren en zodoende de vaak catastrofale gevolgen te vermijden evenals om de belasting in industriële installaties te meten om hun efficiëntie te maximaliseren.

De markt voor structurele integriteitscontrole groeit momenteel bijzonder sterk. Bovendien verwacht men dat de structurele integriteitscontrole voor de energiemarkt vanaf 2018-2023 met meer dan 20% per jaar zal groeien omwille van verschillende toepassingen in windturbines, kerncentrales en waterkrachtcentrales.

Door alle optische functies te integreren in een enkele siliciumfotonica-component, kan Sentea uiterst nauwkeurige, kleine en robuuste uitleestoestellen voor optische vezels maken.

De kantoren van Sentea N.V. bevinden zich te 9052 Gent, Technologiepark-Zwijnaarde 19. Telefoon: 09/292.80.50. URL: http://www.senseatech.com.