Belgische start-up Crazy Games lanceert portaal voor onafhankelijke game developers

Maxflow B.V.B.A. (Leuven), beter bekend als CrazyGames, heeft een portaal gelanceerd waarop onafhankelijke ontwikkelaars hun games kunnen laten testen. CrazyGames, dat deel uit maakt van accelerator Start it @KBC, zet daarvoor zijn tien miljoen maandelijkse gebruikers in om ontwikkelaars te helpen hun games te verbeteren.

De Belgische start-up is één van de tien grootste browser game-platformen ter wereld. In 2017 haalde CrazyGames een omzet van 1,02 miljoen euro en groeide het met meer dan 100%. Deze inkomsten kwamen volledig uit programmatische advertenties. Het bedrijf werkt daarvoor samen met partners zoals Google, Amazon, Appnexus en andere grote partijen in de on-line advertentie sector.

Uniek aan het browser game-platform is dat game-ontwikkelaars statistieken meekrijgen over de gebruikerservaring van de games. De developer kan met die data zijn spel efficiënt optimaliseren. CrazyGames heeft de ambitie om binnen vijf jaar bij de drie grootste browser game platformen ter wereld te behoren.

Meer info: http://www.crazygames.com.