UnifiedPost neemt workflow-bedrijf ADM Solutions over

UnifiedPost N.V. (Terhulpen) neemt het Belgische document- en boekhouding workflow-bedrijf ADM Solutions B.V.B.A. (Gent) over. Met de overname biedt het fintech-bedrijf boekhouders en accountants die de migratie naar de cloud nog niet hebben ingezet, de kans om lokaal te blijven doorwerken met mogelijkheid tot communicatie met de klanten via de cloud (dashboard-functionaliteit).

Dat hybride model biedt hen de mogelijkheid om, in een tweede fase, tweerichtingscommunicatie via BilltoBox te implementeren. Dat is een cloud-oplossing die UnifiedPost in een recent verleden met het Instituut voor Accountants en Belastingconsulenten (IAB) introduceerde om financiële en boekhoudkundige stukken tussen boekhouder en klant te delen.

De overname van ADM Solutions levert UnifiedPost alvast enkele tienduizenden KMO-dossiers op. Het bedrijf telt onder zijn klanten immers enkele van de grotere boekhoudkantoren in België.

In Sint-Denijs-Westrem beschikt UnifiedPost over een vestiging in de Gentse rand. Bedoeling is de regionale activiteiten op één lokatie te centraliseren. ADM Solutions blijft als merknaam vooralsnog behouden.

Eerder dit jaar haalde UnifiedPost 25 miljoen euro op om zijn (externe) groei te financieren. Buiten België verkeren momenteel enkele overnamedossiers in een vergevorderd onderhandelingsstadium. In Nederland lijfde UnifiedPost eerder PowertoPay (2012) en ZET solutions (2015) in. In eigen land werden in 2017 Onea en Nomadesk geïntegreerd.

Meer info: 02/634.06.28 of http://www.unifiedpost.com.