Microsoft Office 365: efficiëntie en productiviteit boven kostenbesparingen?

Voor veel ondernemingen is Office 365 al een vast onderdeel van de werkplek. Helaas worden kostenbesparingen te vaak aangevoerd als het enige of belangrijkste argument voor het gebruik van Office 365 of andere cloud-oplossingen. Door de nadruk te veel op de kosten te leggen, blijven andere voordelen, die onrechtstreeks een besparing kunnen opleveren, vaak onbenut.

Laten we duidelijk zijn: het realiseren van besparingen - waar mogelijk - is belangrijk. Het flexibel licentiemodel van Office 365 draagt daar zeker toe bij. Echter, besparingen moeten zich niet steeds op dezelfde manier uiten en kunnen ook gerealiseerd worden in de vorm van minder tijdsverlies en meer productiviteit.

Om deze doelstellingen te behalen is het noodzakelijk om verder te durven kijken dan enkel de kosten of de basisfunctionaliteit van Office 365. Een meer holistische aanpak dringt zich op!

Potentieel onvoldoende aangeboord

Ook bij Office 365 draait het niet alleen om welke functionaliteit je hebt (aangekocht), maar wel om wat je ermee doet en hoe je ermee omgaat. Vaak denken we nog té veel in vakjes en vergelijken we Office 365 met oer-traditionele applicaties zoals Outlook, Word, Excel, Powerpoint, … Een dergelijke archaïsche opvatting valt onder andere enerzijds te herleiden tot een natuurlijke angst voor verandering en het ongekende, maar anderzijds wordt Office 365 - vaak terecht - door velen als louter een gebruiksmiddel beschouwd doordat de eigen kenactiviteiten niet noodzakelijk met IT verbonden zijn.

Dit is waar het schoentje knelt. Office 365 bevat ook andere functionaliteiten die vaak inbegrepen zitten in het licentiepakket en waarvan te weinig gebruik wordt gemaakt.

Denk hierbij aan Flow, een systeem waarmee je bepaalde taken kan automatiseren en integreren met andere functionaliteiten binnen én buiten Office 365. Een concreet voorbeeld: u ontvangt regelmatig e-mails met bepaalde bijlages van uw klanten. In plaats van deze manueel op te slaan in SharePoint, Salesforce of Dynamics, kan u deze via Flow automatisch laten opslaan zodat u het niet meer zelf moet doen. Of wat dacht u van verschillende platformen te ontsluiten via Office 365 zodat uw werknemers maar één keer moeten aanmelden? Tijdswinst!

Andere kijk

Door louter technisch naar Office 365 te kijken, missen veel ondernemingen de kans om innovaties op de werkvloer door te voeren. Om concurrentieel te blijven, nu en in de toekomst, is het echter belangrijk te durven vernieuwen. Mits een andere kijk op Office 365 kan het platform evolueren van een louter gebruiksmiddel naar een handige en noodzakelijke leidraad voor de toekomst: een meer efficiënte manier van werken zal zich immers uiten in hogere productiviteit en onrechtstreeks tot een kostenbesparing leiden.

Veel heeft U niet nodig om aan de slag te gaan: een goed begrip van uw onderneming, een gezonde dosis durf en een frisse kijk op Office 365. Waar wacht u nog op?

(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Fujitsu Technology Solutions International N.V. (Brussel))

Meer info: 02/536.61.11 of https://marketing.global.fujitsu.com/Microsoft_Services_BE.html.

Waar wacht u nog op?

Download de gratis brochure “Microsoft 365 Your journey starts here” en neem contact op met Melissa Delissen, Head of Fujitsu Microsoft Services (support-ms@ts.fujitsu.com) en start vandaag nog je digitale transformatie.

Meer sectornieuws

Agenda