KBC Corporate Banking sluit samenwerkingsakkoord met twee Belgische fintechs

KBC Corporate Banking gaat samen werken met Cashforce en BrightAnalytics om de bedrijven in België nog beter te ondersteunen in het beheer van hun werkkapitaal, cash flow forecasting en in management-rapportering. Op termijn kan deze samenwerking eventueel nog verder uitgroeien tot een meer structureel partnership.

KBC Corporate Banking zit vaak met bedrijven rond de tafel om werkkapitaalnoden in kaart te brengen en te financieren. Werkkapitaal is de zuurstof van elke onderneming en de optimalisering ervan is vaak een cruciale factor in het financiële succes van een bedrijf. Op ieder ogenblik een helder en actueel zicht hebben op de financiële en operationele prestaties van het bedrijf is cruciaal om op het juiste moment de juiste beslissingen te kunnen nemen. Real-time management-rapportering zorgt voor die vinger aan de pols.

Cashforce ontwikkelde een toonaangevende software die op basis van interne data van een bedrijf het werkkapitaal en de toekomstige kasstromen in kaart brengt, inzichten aanreikt voor optimalisatie en op basis van simulaties een vooruitblik biedt op toekomstige financieringsnoden. De software is in staat om complexe, internationale groepsstructuren te consolideren in overzichtelijke analyses en dashboards die de financiële directie van dat bedrijf toelaten om hun wereldwijde werkkapitaal en cash te beheren en er eenvoudig over te rapporteren.

BrightAnalytics ondersteunt KMO’s en midcap-bedrijven in de management-rapportering. Voor alle bouwstenen van de financiële rapportering binnen een bedrijf maakt BrightAnalytics gebruiksvriendelijke en interactieve inzichten. De software is in staat om voor complexe organisaties over entiteiten heen real-time resultatenrekeningen, balansen en cash flow statements te genereren in een sterke visualisatie.