Siemens Healthineers plaatst eerste 7 Tesla MRI-scanner op Belgische bodem

Siemens Healthineers (Huizingen) heeft in primeur voor Belgi├ź een MAGNETOM Terra MRI-scanner in het GIGA Cyclotron Research Center (CRC) van de universiteit van Luik geplaatst. Het is de allereerste 7 Tesla MRI-scanner die volledig door Siemens Healthineers ontworpen en geproduceerd werd.

Het bedrijf is momenteel één van de twee pioniers wereldwijd die de volledige productie van een MRI-systeem met een ultrahoge veldsterkte voor toepassing in de menselijke geneeskunde voor zijn rekening neemt.

De MAGNETOM Terra is toegerust met een nieuw ontwikkelde 7 TESLA-magneet en ontworpen om de allernieuwste MRI-onderzoeksresultaten in klinische toepassingen om te zetten.

Waar MRI-scanners gewoonlijk een kracht hebben van 1,5 of 3 Tesla, genereert de MAGNETOM Terra 7 Tesla een magnetisch veld dat maar liefst 140.000 keer sterker is dan dat van de aarde. De scanner maakt hiervoor gebruik van een supergeleidende magneet toegerust met de Zero Helium Boil-Off-technologie.

Hoewel 7T MRI-scanners meestal gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek, is de MAGNETOM Terra 's werelds eerste 7 Tesla-onderzoekssysteem met ultrahoge veldsterkte dat een CE-markering en FDA-markttoelating geniet voor neurologisch en musculoskeletaal klinisch onderzoek van de hersenen en de knie.

Aan ULiège zal de MAGNETOM Terra uitsluitend gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek door het GIGA-CRC, het interdisciplinair onderzoekscentrum voor biomedisch onderzoek aan de universiteit van Luik.

Meer info: 0475/470.250 of http://www.siemens-healthineers.be.