Tenneco doopt aftermarket & ride performance-bedrijf tot DRiV

DRiV Incorporated: zo heet het toekomstige, beursgenoteerd aftermarket en ride performance-bedrijf dat in de tweede helft van dit jaar van start gaat als gevolg van de opsplitsing van Tenneco, Inc. in twee onafhankelijke divisies, met name Motorparts (de aftermarket-divisie) en Ride Performance (de OE-divisie).

Na de spin-off zal DRiV opereren als één van de grootste leveranciers van verschillende lijnen en merken voor de aftermarket, wereldwijd, en één van de grootste leveranciers voor originele uitrusting (OE) voor ride performance en remmen voor de aftermarket, lichte voertuigen en commerciële voertuigen. Het hoofdkantoor van DRiV wordt in de omgeving van Chicago gevestigd. 

DRiV's aftermarket-bedrijf, dat "Motorparts" zal heten, zal een uitgebreid portfolio van producten ontwikkelen en verdelen op de wereldwijde voertuigenmarkt. Door de overname van Federal-Mogul door Tenneco in 2018 bouwde het bedrijf een toonaangevend portfolio van merken op waardoor het één van de grootste leveranciers wereldwijd van vervangonderdelen kan worden. Tot het gamma horen merken als Monroe®, Champion®, Öhlins®, MOOG®, Walker®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo® Rancho®, Trush®, National®, Sealed Power®, Axios® en andere.

Het bedrijf voor orginele uitrusting, bekend als Ride Performance, is één van 's werelds grootste ride performance-bedrijven. Het ontwikkelt, fabriceert en levert schokdempers, veerpoten, NHV-prestatiematerialen en wrijvingsremmen aan toonaangevende fabrikanten van originele uitrusting wereldwijd.

Na de spin-off, goed voor een omzet van ruim 6 miljard USD, zullen de Tenneco-bedrijven zich onder de Tenneco-naam blijven toespitsen op technologie voor aandrijfsystemen.

De kantoren van Federal-Mogul Global Aftermarket EMEA B.V.B.A. bevinden zich te 2550 Kontich, Prins Boudewijnlaan 5. Telefoon: 0470/12.34.56. URL: http://www.fmmotorparts.com.