Eerste AI-school in België opent deuren

Om het nijpende tekort aan AI-experts aan te pakken, slaan BeCode, Microsoft en vijf stichtende partners (Cronos Groep, Delaware, Faktion, KPMG en Xylos) de handen in elkaar. Ze hebben de allereerste AI-school in België geopend.

Voor de eerste keer bundelen concurrenten uit de IT-branche de krachten om vacatures anders in te vullen dan de klassieke “afwerving”. De AI-school verwelkomt in april al twintig studenten voor een trainingsprogramma van tien maanden. Kandidaten die zich willen inschrijven hebben geen voorafgaande kennis nodig.

Het recente onderzoek “AI in Belgium” geeft aan dat 75% van de Belgische bedrijven al eerste stappen in artificiële intelligentie heeft gezet. Tevens geven de Belgische bedrijfsleiders aan dat het moeilijk is om medewerkers met de juiste IT-vaardigheden aan te trekken. Dat remt innovatie af. Technologiefederatie Agoria heeft het aantal digitale vacatures geraamd op 16.000 terwijl ruim 23% van de jongeren in ons land werkloos is. Dat heeft BeCode en Microsoft geïnspireerd om met vijf partners de eerste school voor artificiële intelligentie (AI) in België te openen.

Initiatiefnemer BeCode organiseert de cursussen op de campus BeCentral in Brussel. De studenten zullen een opleiding van zeven maanden volgen in gegevensbeheer en artificiële intelligentie. Deelname aan het programma is gratis. Het project sluit volledig aan bij de bestaansreden van BeCode, dat achttien maanden terug ontstond.

BeCode en Microsoft willen snel uitbreiden met acht nieuwe AI-scholen. Ambitie is om elk jaar een vijfhonderdtal studenten op te leiden.
 

(+ 2 FOTO’s)