Nissan plant introductie e-POWER aandrijfsysteem in Europa

Het e-POWER aandrijfsysteem van de Nissan conceptwagen IMQ wordt vanaf 2022 ook beschikbaar in Europa. Op dit moment levert Nissan e-POWER in Japan in de Note- en Serena-modellen. De technologie combineert 100% elektrische aandrijving van de wielen met een 1,5-liter turbobenzinemotor die de batterijen oplaadt.

De auto rijdt daardoor even vlot en soepel als een auto met uitsluitend een elektromotor. Bovendien biedt de aandrijflijn een uitstekende efficiëntie.

Nissan wil met het e-POWER aandrijfsysteem zijn marktpositie in Europa wat betreft geëlektrificeerde aandrijving bestendigen. Zo is de Nissan LEAF al geruime tijd één van de best verkochte elektrische auto's.

E-Power maakt deel uit van een reeks nieuwe technologieën die Nissan de komende drie jaar introduceert. Het conceptmodel IMQ zit boordevol geavanceerde technologie en is toegerust met een vierwielaangedreven variant van e-POWER.

Het e-POWER-systeem omvat een benzinemotor met een generator, een omvormer, een batterij en een elektromotor. De verbrandingsmotor dient alleen voor het opladen van de batterij en draait altijd op het meest efficiënte toerental. Verbruik en emissie zijn daardoor zo laag mogelijk. 

Meer info: 03/870.32.69 of http://www.nissan.be.