Kieldrechtsluis krijgt twee nieuwe bruggen

Staalconstructiebedrijf Aelterman B.V.B.A. (Gent) heeft, in opdracht van Deurganckdoksluis N.V., waarvoor de afdeling Maritieme Toegang de projectleiding verzorgt, twee bruggen op een ponton geladen en naar de Antwerpese haven afgevoerd.

De stalen bruggen dienen voor de grootste sluis ter wereld, met name de Kieldrechtsluis, eerder bekend als Deurganckdoksluis. Elke brug weegt 1.500 ton, is ongeveer 100 meter lang, 21 meter hoog en 15 meter breed. Ze werden samen op één ponton geladen, de "Caroline" van de firma Sarens.

De bruggen werden volledig voorbereid op de terreinen van Aelterman aan het Kluizendok in Gent. De werkzaamheden begonnen in de zomer van 2017. Na minder dan twee jaar konden de kunstwerken naar de werf als het ware "plug & play" vertrekken.

De assen werden reeds voorgemonteerd en ook alle nodige elektromechanische onderdelen aangebracht.

Het geladen ponton vertrok op twee april aan het Kluizendok te Gent om, via het kanaal Gent-Terneuzen, over de Westerschelde, koers naar de haven van Antwerpen te zetten. Op 8 april werd de eerste brug over de Kieldrechtsluis gemonteerd, op 11 april de tweede.

Meer info: 09/355.50.03 of http://www.aelterman.be.