Groep OZ neemt Idee Kids over

De groep OZ (Wilrijk), vooral bekend van zijn onafhankelijk ziekenfonds OZ501, neemt Idee Kids V.Z.W. (Melle) over en telt, naast Kriebels en Kuren V.Z.W. (Antwerpen), nu een tweede erkende landelijke jeugdwerkingsorganisatie.

De overname brengt de bestaande samenwerking die Idee Kids heeft met Partena ziekenfonds niet in gedrag. OZ, Partena ziekenfonds en Partena kinderopvang werken immers al langer nauw samen op verschillende vlakken.

Idee Kids bestaat al 25 jaar en is de grootste speler in Vlaanderen op het vlak van betaalbare externaatvakanties voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar met professionele begeleiding door pedagogisch opgeleide monitoren van negentien jaar en ouder. Het is actief op 29 kamplocaties in Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Nederlandse Cadzand.

Idee Kids wil met 90% van de vakanties rendabel zijn. De overige 10% wordt in samenwerking met verschillende lokale OCMW-besturen en de dienst "Iedereen verdient Vakantie" van de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld van gezinnen die leven in kansarmoede.

Kriebels en Kuren focust daarentegen op kwalitatieve vakanties met overnachting voor deelnemers van vijf tot en met achttien jaar in binnen- en buitenland.

Beide organisaties blijven naast elkaar functioneren, al zullen ze waar mogelijk zoeken naar synergie en schaalvoordelen.  De evolutie heeft enkele positieve gevolgen voor de medewerkers van Idee Kids. Zo blijven alle huidige arbeidsplaatsen behouden en krijgt de V.Z.W. er extra professionele ondersteuning bij.

Meer info: http://www.oz.be en 09/210.80.00 of http://www.ideekids.be.