Vlaanderen lanceert nieuwe call voor vergroening voertuigen

Dit najaar kunnen bedrijven en organisaties opnieuw een steunaanvraag indienen voor projecten in het kader van het Vlaamse Clean Power for Transportplan. Met deze nieuwe oproep wil Vlaanderen de uitrol van bijkomende laadinfrastructuur versterken en deelvervoer verder ondersteunen.

Vlaanderen lanceert de oproep nu om aanvragers de kans te geven hun project voor te bereiden. Het indienen van de steunaanvraag kan van 23 september tot en met 27 september 2019. Voor de call komen verschillende types projecten in aanmerking. Het kan gaan om laadinfrastructuur bij bedrijven en organisaties, laadinfrastructuur voor deelvervoer of het stimuleren van deelvervoer via laadinfrastructuur op het niveau van wijken of buurten.

De Vlaamse regering is er zich van bewust dat laadinfrastructuur een essentieel onderdeel vormt om het vertrouwen in elektrisch rijden te vergroten. Daarom wordt er met deze oproep ingezet op meer laadinfrastructuur buiten het publiek domein, op plaatsen waar veel mensen samen komen zoals het parkeerterrein van toeristische trekpleisters, winkelcentra, horeca, ziekenhuizen en scholen.

Net zoals bij de vorige call wordt sterk ingezet op elektrisch deelvervoer en logistiek vervoer. Wie een snellader wil installeren voor e-taxi’s of e-deelwagens kan een steunaanvraag indienen. De oproep staat ook open voor zero-emissie logistiek. Zo komen thuisleveringen met batterij-elektrische bestelwagens in aanmerking voor steun. Tot slot kunnen ook buurten of wijken die willen investeren in elektrische deelauto’s een projectaanvraag indienen.