Ford en Volkswagen breiden samenwerking voor autonoom rijden en elektrificatie uit

Ford Motor Company en Volkswagen AG breiden hun wereldwijde samenwerking uit met de domeinen elektromobiliteit en - via Argo AI - autonoom rijden voor introductie op de Amerikaanse markt en in Europa. Volkswagen en Ford gaan gezamenlijk investeren in Argo AI, een bedrijf dat in autonoom rijden is gespecialiseerd. Ze zullen, op gelijkwaardige basis, een aanzienlijke meerderheidsparticipatie in het bedrijf nemen.

Door de toekomstige samenwerking met Volkswagen en Ford wordt het self-driving system (SDS) van Argo AI het eerste voor autonoom rijden dat zowel in Europa als in de VS op de markt zal worden gebracht.

Beide constructeurs willen onafhankelijk van elkaar het SDS van Argo AI in hun eigen voertuigen gebruiken om hun respectieve mobiliteitsdiensten uit te bouwen.

Het SDS van Argo AI is ontworpen om volledig geautomatiseerd rijden op SAE-niveau 4 mogelijk te maken en door middel van volledig geautomatiseerde voertuigen nieuwe mogelijkheden te bieden voor met name autodelen of leveringsdiensten in de binnenstad.

Ford wordt ook één van de eerste autoconstructeurs die het modulaire platform voor elektrische voertuigen MEB van de Volkswagen-groep zal gebruiken.

Vanaf 2023 zal de autobouwer een emissievrij volumevoertuig op MEB-basis aanbieden op de Europese markt. Volkswagen investeerde sinds 2016 ongeveer 7 miljard USD in de ontwikkeling van zijn MEB-architectuur. Ford investeert in totaal 11,5 miljard USD in de elektrificatie van zijn wereldwijde voertuigenaanbod. Dat bedrag omvat ook het gebruik van de MEB-architectuur van Volkswagen. 

Meer info: http://www.volkswagen.com.