Aerocircular straks van start met ontmanteling eerste vliegtuig in Oostende

Aerocircular N.V. (Oostende), gespecialiseerd in de recycling en upcycling van end-of-life vliegtuigen, heeft met Lufthansa Technik AG een raamakkoord gesloten met het oog op de ontmanteling van vliegtuigen in Oostende. Het gaat meer bepaald om vliegtuigen van de Lufthansa Group of mogelijk van andere luchtvaartmaatschappijen die door Lufthansa Technik voor de onderdelen werden aangekocht.

Als winnaar van een aanbestedingsronde zou Aerocircular in de komende jaren tot vijftien vliegtuigen kunnen ontmantelen.

Lufthansa Technik opteerde voor Aerocirular’s business-model dat mikt op het hergebruik van alle uit de vliegtuigen afkomstige materialen op de meest duurzame en ecologische wijze. Dit in tegensteling tot de “traditionele” afbraakmethodes.

Eerder dit jaar ontmantelde Aerocircular op de luchthaven van Frankfurt een Airbus A340 voor Lufthansa Technik.

In juli landde alvast een eerste Airbus A320 voor ontmanteling op de luchthaven van Oostende. Een tweede A320 wordt eind deze maand verwacht. De ontmantelingsoperatie zal plaats vinden in een nieuw gebouwde duurzame hanger op de luchthaven die nagenoeg is afgewerkt.

Midden-oktober hoopt Aerocircular er zijn werkzaamheden effectief aan te vatten. Het bedrijf zal verschillende vliegtuigen voor Lufthansa Technik ontmantelen op uiteenlopende locaties in Duitsland.

Meer info: 059/365.900 of http://www.aerocircular.green.