Viridis Vallis lanceert druiven-infused bier FELIX

Brouwerij Viridis Vallis (Hoeilaart) lanceert een nieuw bier: FELIX. Dat is een speciaalbier, 100% gemaakt met natuurlijke ingredi├źnten, waaronder witte druiven, trouw aan hun achterland, de druivenstreek. Het is het derde bier dat de brouwerij op de markt brengt, na VITA en NOVA.

Bio-ingenieur en consultant Kris Van Damme besloot twee jaar terug om twee eigen "brouwsels" die in de smaak vielen, op de markt te brengen. Viridis Vallis brouwt momenteel een kleine 200 hectoliter op jaarbasis.

Het FELIX-bier, met een alcoholgehalte van 4,9%, is een unieke cross-over, ontstaan uit het samenspel van verschillende granen, druiven, gisten en hoppen, dat resulteert in een lekker bier met subtiele elementen van wijn.

Het wordt geserveerd in een wijnglas dan wel in het speciale craft beer-glas eigen aan brouwerij Viridis Vallis.

In tegenstelling tot VITA en NOVA koestert de brouwerij met VELIX landelijke en internationale ambities (lees: Frankrijk en Italië, waar muscaatdruiven populair zijn, nvdr.).

FELIX is onder meer te verkrijgen via de drankencentrales van Prik & Tik, verschillende supermarkten en tal van horecazaken.

Meer info: 0475/400.347 of https://viridisvallis.com.