UnifiedPost betreedt Britse markt via overname

Het Europese fintech-bedrijf UnifiedPost N.V. (Terhulpen) breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk met de overname van Prime Document Ltd. (Manchester). Dat multi-channel bedrijf biedt transactionele documentverwerkingsdiensten.

De overname maakt deel uit van de ambitieuze buy-and-build strategie van UnifiedPost Group, nadat het bedrijf in het voorjaar van 2018 25 miljoen euro ophaalde om zijn externe groei te financieren.

Sindsdien zet de leverancier van e-factureringsoplossingen in op een versterking van zijn marktpositie in de belangrijkste Europese markten. De jongste acquisitie volgt op een reeks van Europese overnames tussen november 2018 en april 2019, waaronder de Baltische Fitek Groep in maart dit jaar.

Het in 1999 opgerichte Print Document, dat 25 medewerkers telt, is gespecialiseerd in de verwerking en distributie van drukwerk, portokosten en digitale transactiedocumenten. Het bedrijf kan meer bepaald transactiegegevens verwerken en omzetten in documenten als facturen, loonbrieven, fiscale dossiers en aangiften.

In het jongste boekjaar, dat eindigde eind maart 2019, boekte Prime Document een omzet van 6 miljoen euro.

Prime Document wordt tot UnifiedPost UK omgedoopt. Als gevolg van deze overname zal UnifiedPost dit jaar meer dan 400 miljoen bedrijfsdocumenten behandelen, voornamelijk facturen. Een en ander vertaalt zich in een pro forma-omzet van zowat 7 miljoen euro.

Meer info: 02/634.06.28 of http://www.unifiedpost.com.