Belgische start-up roostert koffie op zonne-energie

17/12/2019 OM 08:06 - Luc Willemijns
26e91495c6f8ea32a7cf073139bfedb0

Start-up Ray & Jules (Hamme-Mille) ontwikkelde een technologie die koffie roostert op basis van honderd procent zonne-energie. De slow-roasting methode van Ray & Jules is drie keer energie-efficiënter dan traditionele branders en waarborgt een smaak- en aroma-ontwikkeling van hoge kwaliteit.

Met de unieke, schaalbare en gepatenteerde technologie wil Ray & Jules koffieliefhebbers een milieubewust alternatief bieden, zowel thuis, onderweg als op het werk. De start-up, die een slow-roasting machine rond de boon ontwikkelde, roostert continu en traag op lage temperatuur, met warme lucht die verschillende keren wordt gerecirculeerd. Een slimme buffering van zonne-energie maakt zelfs nachtelijke productie mogelijk.

Het bedrijf kon, dankzij de steun van zusterbedrijf CEE en de steun van DGO6, in de voorbije maanden de laatste hand leggen aan een full-scale prototype van zijn zonnerooster, de technologie wereldwijd patenteren en zich Fairtrade laten certificeren.

Ray & Jules maakt deel uit van accelerator Start it @KBC.

Meer info: 0477/72.12.01 of http://www.ray-jules.com.

26e91495c6f8ea32a7cf073139bfedb0
D4eef2dc49bcab2478befbd55690302d

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.