Belgische start-up roostert koffie op zonne-energie

Start-up Ray & Jules (Hamme-Mille) ontwikkelde een technologie die koffie roostert op basis van honderd procent zonne-energie. De slow-roasting methode van Ray & Jules is drie keer energie-efficiënter dan traditionele branders en waarborgt een smaak- en aroma-ontwikkeling van hoge kwaliteit.
Met de unieke, schaalbare en gepatenteerde technologie wil Ray & Jules koffieliefhebbers een milieubewust alternatief bieden, zowel thuis, onderweg als op het werk. De start-up, die een slow-roasting machine rond de boon ontwikkelde, roostert continu en traag op lage temperatuur, met warme lucht die verschillende keren wordt gerecirculeerd. Een slimme buffering van zonne-energie maakt zelfs nachtelijke productie mogelijk.
Het bedrijf kon, dankzij de steun van zusterbedrijf CEE en de steun van DGO6, in de voorbije maanden de laatste hand leggen aan een full-scale prototype van zijn zonnerooster, de technologie wereldwijd patenteren en zich Fairtrade laten certificeren.
Ray & Jules maakt deel uit van accelerator Start it @KBC.
Meer info: 0477/72.12.01 of http://www.ray-jules.com.
RAY & JULES
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.