Franse HR-groep Proman neemt Agilitas Group over

De Franse familiale HR-groep Proman neemt Agilitas Group (Mechelen), ex t-groep, over van investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners.

Proman begaf zich vorig jaar op de Vlaamse uitzendmarkt via het eerder overgenomen Rialto Recruitment (Niel), waaronder de uitzendactiviteit onder het Proman-enseigne werd uitgebouwd. In 2016 startte Proman zijn activiteiten op de Waalse uitzendmarkt via de integratie van LEM Interim. Thans maakt de groep op uitzendvlak een kwantumsprong met de overname van Agilitas, niet enkel in België maar ook in Nederland.

Eens de operatie is afgerond, stoot de combinatie Agilitas/Proman door naar de zesde stek in de Europese rangschikking van uitzendarbeid en human resources, met een pro forma-omzet van 2,8 miljard euro. Gilde Buy Out Partners, dat in 2016 Agilitas van de Vlaamse overheid kocht, blijft, samen met het management, een belangrijke minderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

De in 1980 opgerichte Agilitas Group is een dienstverlener in human resources die de merken Agilitas, Amplo en Ascento in België en Luba en E&A in Nederland groepeert. De groep telt een 150-tal uitzendkantoren, waarvan 81 in België, 61 in Nederland, 10 in Polen en 1 in Kroatië.

Met meer dan achthonderd medewerkers groeide de groep, sinds de overname, door naar een omzet van ruim een half miljard euro. De acquisitie creëert een enorme meerwaarde samen met de reeds aanwezige Proman-organiaties in Vlaanderen (Rialto Recruitment, Ombrelo) en Wallonië (LEM Intérim en Proselect).

Meer info: 03/433.04.80 of https://www.rialtorecruitment.eu