Verbeter efficiëntie detailhandel met print-processen

Het afgelopen decennium is de manier waarop consumenten winkelen aanzienlijk geëvolueerd. Naar verwachting zullen de Europese verkopen in de detailhandel in 2019 met 2% zijn toegenomen. Deze groeikans moet benut worden door te innoveren en aan de behoeften van de veeleisende klanten te voldoen.

Efficiëntie wordt belangrijker dan ooit in de detailhandel. Aangezien 95% van de Europese retail-bedrijven met minder dan tien werknemers werkt, kunnen verbeterde backoffice-processen helpen om een indrukwekkende service te leveren en met grote merken te concurreren.

Ontdek tien print-technologieën die de processen, klantenervaring en resultaten van uw onderneming helpen verbeteren.
 

1. Efficiënt labelen

Eén van de meest omslachtige en tijdrovende activiteiten in de detailhandel is het (her)labelen van producten. Bespaar moeite, tijd en geld met een draagbare labelprinter die on-demand labels afdrukt. Dankzij de betrouwbare Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit kunt u overal labelen, in de winkel en in het magazijn. En draag uw steentje bij aan het milieu, vermijd verspilling en bespaar op uw budget met speciale labelprinters die het exacte aantal vereiste etiketten afdrukt.
 

2. Voorraadbeheer

Een kwaliteitsvol voorraadbeheersysteem kan leiden tot meer verkopen. Gebruik een draagbare printer om eenvoudig labels te maken voor de levering van producten, inkomende goederen en schappen. Handgeschreven labels kunnen verwarrend zijn en tot misverstanden leiden, vooral als ze moeilijk leesbaar zijn. Labels die met een labelprinter worden afgedrukt, zijn nauwkeurig, beknopt en er kunnen ook barcodes toegevoegd worden wat het scannen vereenvoudigt.
 

3. Archiveren

Met een goed georganiseerd archief vindt u snel dossiers terug en voert u eenvoudig herhaalopdrachten uit. Digitaliseer uw processen door leveringsbonnen te scannen en automatisch op te slaan in de database van uw onderneming. Dat bespaart tijd en voorkomt archiefproblemen. Met behulp van een draagbare scanner kunt op verschillende locaties scannen.
 

4. Veilig afdrukken

Het vertrouwelijk houden van gevoelige klantgegevens is essentieel en kan eenvoudig met behulp van een NFC (near-field communication)-kaart of PIN-activering. Documenten kunnen hiermee enkel en alleen geopend en opgehaald worden door de persoon die de afdruk heeft gelanceerd, waardoor gegevens niet in verkeerde handen terecht komen. Dat proces kan ook de kosten verlagen, omdat er voor elke gebruiker een afdruklimiet kan worden ingesteld.
 

5. Afdrukken in het magazijn

Draagbare print-, scan- en label-toestellen brengen een draadloze workflow tot stand. Ze zijn overal in het magazijn inzetbaar, er is minder voorraadverplaatsing en medewerkers labelen de goederen op de gewenste locaties. Producten worden gemakkelijker en efficiënter naar klanten verzonden.
 

6. Backoffice printen

Om efficiënt te werken, moet uw backoffice goed georganiseerd zijn. Teneinde klantenorders, verzendnota’s en facturen efficiënt af te drukken, investeert u best in een systeem dat snel kan printen en grote volumes beheren. Bespaar tijd en verminder de last van het vaak vervangen van verbruiksproducten door te kiezen voor inktpatronen of toners met hoge capaciteit, die nog meer professionele, kwaliteitsvolle en gemakkelijke leesbare documenten produceren.
 

7. Wachtrijbeheer

Een veel voorkomende klacht van klanten is de wachttijd bij de kassa. Enkele wijzigingen kunnen dit euvel snel oplossen. Bij een traiteur of broodjeszaak kan de wachttijd efficiënt beheerd worden door klanten een wachtnummer te geven met behulp van een draagbare labelprinter. Zet de labelprinter in om producten te labelen: de wachttijd aan de kassa wordt verkort en u krijgt tevreden klanten over de vloer.
 

8. Badges voor personeelsidentificatie

Bespaar tijd en geld door zelf personeels- en bezoekers-badges te maken. De labels voor de badges worden snel en makkelijk afgedrukt en zijn gelamineerd wat voor extra bescherming en een professionele uitstraling zorgt.
 

9. Klantengegevens vastleggen

Met een multifunctionele printer scannen en kopiëren gebruikers snel klanten-ID’s en de identificatie wordt onmiddellijk in het bijzijn van de klant verwerkt. Documenten worden vertrouwelijk behandeld met beperkte toegang door geautoriseerde gebruikers. In een omgeving waar u alleen hoeft te scannen of waar u extra scan-functionaliteit nodig heeft, zijn zelfstandige document-scanners met talrijke functies bijzonder geschikt. Ze zijn dus ideaal om klantengegevens vast te leggen.
 

10. Etikettering van levensmiddelen

Voedselallergenen moeten op etiketten weergegeven worden. Met behulp van labels kunnen ingrediënten duidelijk worden aangegeven. Meerkleurige labels zijn geschikt om labels te markeren en het is voor de consumenten gemakkelijk om precies te weten wat ze kopen en elk risico op ernstige allergische reacties te voorkomen.
 

(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Brother International (Belgium) N.V. (Groot-Bijgaarden))
 

Meer info: 02/746.41.11 of http://www.brother.be.