Vynova lanceert "bio-attributed" PVC-gamma

Chemiebedrijf Vynova brengt een lijn "bio-attributed" PVC op de markt die klanten in alle sectoren zal helpen om te innoveren en hun PVC-producten duurzamer te maken. De Belgische vestiging van Vynova in Tessenderlo zal het monomeer produceren dat de basis van het "bio-attributed" PVC-portfolio vormt.

Het nieuwe PVC-gamma wordt geproduceerd op basis van hernieuwbaar ethyleen. Dat is een grondstof die afkomstig is van biomassa van de tweede generatie, wat betekent dat de biomassa niet met de voedselketen concurreert. Dankzij de introductie van hernieuwbaar ethyleen zijn er aanzienlijk minder fossiele brandstoffen nodig dan bij het conventionele productieproces van PVC. Dat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot met meer dan 90%.

Petrochemiebedrijf SABIC levert het hernieuwbaar ethyleen aan Vynova vanuit zijn productielocatie in Geleen (Nederland).

Vynova's "bio-attributed" PVC-gamma is geschikt voor zowel harde als zachte PVC-toepassingen in alle sectoren en omvat verschillende K-waarden. Het nieuwe gamma zal in een eerste fase geproduceerd worden in de vestigingen van Vynova in Beek (Nederland) en Mazingarbe (Frankrijk). De Belgische vestiging van Vynova, waar ook het hoofdkantoor van Vynova Group is gevestigd, zal het monomeer produceren dat de basis vormt van het "bio-attributed" PVC.

Vynova werkte samen met Meo Carbon Solutions GmbH (Keulen), een Duitse adviesgroep gespecialiseerd in duurzaamheid, en koos het ISCC PLUS-certificeringsschema voor de certificatie van zijn "bio-attributed" PVC.

Meer info: 013/61.23.00 of http://www.vynova-group.com.