Valérie Lemahieu (JusRé) meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer van het jaar

Markant V.Z.W. en UNIZO hebben Valérie Lemahieu, die met haar bedrijf JusRé B.V.B.A. (Beernem) een eigen lijn (onder hoge druk) koudgeperste fruit- en groentensappen ontwikkelt en verkoopt, uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar in de categorie "Belofte".

Lemahieu was al geruime tijd op zoek naar een manier om fruit- en groentensappen te ontwikkelen volgens een zo clean mogelijk procédé voor een optimale voedingswaarde toen ze op het HPP (high pressure)-proces stootte. Via dit procédé kon ze langer houdbare sappen produceren, zonder gebruik te maken van verhitting of toevoegingen, én met behoud van een optimale smaak. JusRé was niet de eerste die met koud geperste sappen op de markt kwam, maar dankzij het high pressure-procédé kon het als enige een houdbaarheid van vier weken garanderen. Een voldoende lange houdbaarheid om er het B2B-kanaal mee te benaderen. De JusRé-sappen "met een twist" zijn vandaag onder meer te koop bij de meer high-end traiteurs, lunch- en ontbijtzaken, bakkerijen, groenten- en fruitwinkels.

In de finale van de "WOMED Award" voor beloftevolle vrouwelijke ondernemers, moesten de andere provinciale genomineerden voor Lemahieu de duimen leggen. Dat waren Manon Acke (Two is a crowd, PR & communicatie, Antwerpen), Melissa Van der Veken (MeSa, administratie en management-ondersteuning, Keerbergen), Marjolein Van Dorpe (Ramoon, handgemaakte ringen,oorringen en kettingen, Oudenaarde) en Marylène Madou (Marylène Madou, textielontwerp en -print, Genk).