Siemens Healthineers breidt porfolio SARS-CoV-2 testen uit

Siemens Healthineers breidt zijn testportfolio voor besmettelijke ziekten significant uit in de strijd tegen de Covid-19 pandemie. Het bedrijf ontwikkelde een totale anti-lichaamtest om de aanwezigheid van SARS-CoV-2 anti-lichamen in het bloed op te sporen. Er werd reeds aangetoond dat de totale test, die dus zowel IgM- als IgG-anti-lichamen detecteert, een sensitiviteit en specificiteit van meer dan 99% heeft. De totale anti-lichaamtest zal een duidelijk beeld geven van het ziekteverloop door personen te identficeren die met het virus besmet zijn en een immuunreactie op het virus hebben ontwikkeld, zelfs als ze asymptomatisch waren of de ziekte nooit bij hen is vastgesteld.

De test zal beschikbaar zijn op de Atellica® Solution Immunoassay Analyzers, die tot 440 testen per uur kunnen uitvoeren en een resultaat in slechts veertien minuten opleveren. Bovendien zal de seriologische test ook beschikbaar zijn op de veel gebruikte ADVIA Centaur® XP en XPT Analyzers, die tot 240 testen per uur kunnen uitvoeren met een resultaat in achttien minuten.

De beschikbaarheid van de test op deze high-throughput platformen zorgt ervoor dat meer patiënten in een kortere tijdsspanne kunnen worden getest.

Siemens Healthineers verwacht dat de totale anti-lichaamtest tegen eind mei beschikbaar zal zijn.

Meer info: http://www.siemens-healthineers.be.