PostNL start bouw sorteer- en distributiecentrum in Willebroek

PostNL start de bouw van een gloednieuw, hoogtechnologisch en duurzaam pakkettensorteer- en distributiecentrum in Willebroek. In het pand, met een oppervlakte van 8.400 m², zullen zo’n vierhonderd mensen werken en kunnen dagelijks tot 120.000 pakketten worden verwerkt. De logistieke dienstverlener speelt daarmee in op de groeiende e-commerce markt.

PostNL nam vorig jaar drie hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in Nederland in gebruik. De start van de bouw van het pand in Willebroek maakt deel uit van de ambitie om ook in België verder uit te breiden. De sortering voor de Belgische markt zal in de toekomst in Willebroek plaats vinden. Het nieuwe centrum maakt directe en vlotte levering van on-line bestellingen uit Belgische en buitenlandse e-commerce bedrijven mogelijk.

De nieuwe PostNL-locatie zal deel uitmaken van een netwerk dat bestaat uit in totaal 25 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België. Het nieuwe sorteercentrum in Willebroek wordt gebouwd met het oog op een minimale milieu-impact en zal BREEAM-gecertificeerd zijn. Twee jaar terug nog huldigde PostNL in Mechelen zijn nieuw Belgisch hoofdkantoor in.

Meer info: 015/480.285 of http://www.postnl.be.