KBC vernieuwt Developer Portal

KBC stelt een hele reeks diensten open voor partners (ondernemingen) via zijn vernieuwde Developer Portal. De partneronderneming kan daardoor financiële diensten van KBC (betalingen, kredieten, verzekeringen, ...) integreren in het eigen dienstenaanbod en de klantenbeleving sterk verbeteren, zowel voor particulieren als bedrijven.

Deze vorm van Open Banking maakt het voor partners mogelijk om hun aanbod naar een hoger niveau te tillen. De KBC Developer Portal was tot voor kort beperkt tot PSD2-diensten en groeit nu, als eerste in de financiële sector in België, uit tot een open bankinsurance-omgeving, die de klanten een "one-stop"-beleving bezorgt.

Een partneronderneming die één of verschillende KBC-oplossingen in een goed business-proces wil integreren, maakt daarvoor een technische connectie. Dat kan op verschillende manieren, onder andere via API's (application programming interface), die de jongste jaren geëvolueerd zijn naar van interne componenten naar technische bouwstenen die ondernemingen verbinden en data uitwisselen. Ook "lichtere vormen" van integratie, zoals QR-codes of widgets, zijn beschikbaar.

Waar de focus aanvankelijk op betaaltoepassingen (KBC-betaalknop, Payconiq, ...) lag, biedt KBC Developer Portal inmiddels al een ruime keuze business solutions binnen vier thema's: Housing (KBC-renovatielening aanvragen, huurwaarborg afsluiten, ...), Mobility (fietsverzekering of fietslening aanvragen, ...), Energy (KBC-Groene lening aanvragen, ...) en Financial Management (on-demand financing voor ondernemingen).

Meer info: http://www.kbc.be.