Volvo Cars Tech Fund stapt in blockchain-technologiebedrijf Circulor

Volvo Cars stapt via zijn durfkapitaalfonds Volvo Cars Tech Fund in het Britse blockchain-technologiebedrijf Circulor (Londen). De autobouwer en Circulor werkten de voorbije jaren al samen aan de implementatie van blockchain-technologie om de traceerbaarheid van kobalt in accu’s van elektrische wagens een boost te geven.

De blockchain-technologie van Circulor wordt vandaag over de hele toeleveringsketen van Volvo Cars’ accu’s gebruikt. Daardoor zal het kobalt in de XC40 Recharge P8, de eerste volledig elektrische Volvo, honderd procent traceerbaar zijn. De productie van de XC40 Recharge P8 gaat later dit jaar van start in de Belgische vestiging in Gent.

Door de investering van Volvo Cars in Circulor kunnen beide bedrijven verder kijken dan alleen kobalt, bijvoorbeeld door de traceerbaarheid van mica te vergroten, een materiaal dat gebruikt wordt om de accu van elektrische Volvo’s te isoleren.

Voorts onderzoeken Volvo Cars en Circulor de mogelijkheid om hun samenwerking op het vlak van blockchain-technologie uit te breiden naar andere domeinen. Een voorbeeld daarvan is het volgen en verminderen van de koolstofvoetafdrukken, waardoor Circulor mogelijk normen kan stellen voor ethisch verantwoorde bevoorrading in de auto- en andere industrieën.

De investering van het Volvo Cars Tech Fund maakt deel uit van een financieringsronde van Circulor, waarbij ook drie andere investeerders betrokken zijn, met name SYSTEMIQ, Total Carbon Neutrality Venturs en Plug & Play.

Meer info: 02/482.71.11 of http://www.volvocars.be.