23-jarige Brusselaar wint “Point of U”-competitie

In de Studio in Antwerpen vond de laatste zondag van augustus de finale van “Point of U” (POU) plaats. Dat is een nieuwe wedstrijd voor jonge content creators gelanceerd door regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, in samenwerking met Samsung.

“Point of U” en Samsung gingen met het regisseursduo op zoek naar het creatief talent van morgen. Uit meer dan driehonderd inschrijvingen werden twintig jonge content creators geselecteerd, die de voorbije werken ondergedompeld werden in de wereld van smartphone videography. De “young talents” volgden verschillende workshops, zoals script-ontwikkeling en styling, om uiteindelijk over te gaan tot opnames en montage met de Galaxy S20.

Tijdens de grote finale werd Abdelilah Benali tot winnaar van de eerste “Point of U”-editie uitgeroepen. De 23-jarige Brusselaar van Marokkaanse origine is al van kleins af verknocht aan manga en anime waardoor hij een enorm rijke verbeelding heeft. Dat was ook meteen te merken in zijn kortfilm waarin hij het actuele “Black Lives Matter”-thema vermengde met de nodige dosis fantasie.

De kortspeelfilm is volledig gefilmd met de Samsung Galaxy S20. Als POU-winnaar co-regisseert Benali momenteel, samen met een professioneel video-team, de videoclip van Jade én mag hij de official after movie creëren.