Afbraak spoorbrug in Herentals nieuwe fase in opwaardering Albertkanaal

De Vlaamse Waterweg N.V. heeft met succes de oude spoorbrug in Herentals afgebroken als onderdeel van het grootschalige project om het Albertkanaal op te waarderen. Dit project, met een investering van 44,5 miljoen euro door Vlaanderen, is gericht op het verhogen van de doorvaarthoogte van de brug tot 9,10 meter en het aanpassen van het spoorwegtracé.
De afbraak van de brug was een technisch hoogstandje waarbij een ponton met steuntorens werd gebruikt om de brug op te tillen en te verplaatsen. De komende dagen wordt de brug gedemonteerd en verwerkt tot schroot. Dit project draagt bij tot duurzame mobiliteit en verhoogde veiligheid. De vervanging van de brug maakt integraal deel uit van de opwaardering van het Albertkanaal, gericht op het stimuleren van transport over de waterweg.
Het project is het resultaat van de samenwerking tussen De Vlaamse Waterweg N.V., Infrabel, de stad Herentals, de provincie Antwerpen en Pidpa, met een totale investering van 53,3 miljoen euro (excl. BTW).
Het Albertkanaal speelt een cruciale rol in het vervoer van goederen in Vlaanderen, met jaarlijks 40 miljoen ton goederen die over het kanaal worden vervoerd. De opwaardering van het kanaal, inclusief de verhoging van alle bruggen tot een vrije doorvaarthoogte van 9,10 meter, biedt nieuwe perspectieven voor de binnenvaart en draagt bij tot de modal shift van de weg naar de waterweg.
Vanaf januari 2024 zullen schepen met vier lagen containers kunnen varen over het Albertkanaal, wat een nieuw tijdperk in de binnenvaart inluidt en bijdraagt tot een duurzamere en efficiëntere toekomst voor het transport in Vlaanderen.
DE VLAAMSE WATERWEG N.V.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.