Atelier Dierendonck vindt onderdak in voormalig Huis Laleman in Oostende

Slagerij Dierendonck (Koksijde) palmt het gerenommeerde Huis Laleman in Oostende in. Het brengt naar verwachting in mei 2025 zijn vernieuwde Atelier Dierendonck onder aan het Mijnplein, waar Huis Laleman na 104 jaar vorige zomer de deuren sloot. De beslissing om uit te breiden naar Oostende is voor Hendrik Dierendonck een weloverwogen stap.
Na 104 jaar stopten Christèle Laleman en Jean-Luc Laleman in september 2024 met hun zaak, die al sinds 1920 bekend stond als dé specialist in wild en gevogelte. De authentieke uitstraling van het pand, met witte tegels en marmeren details, blijft behouden. Dierendonck respecteert de erfenis van Huis Laleman, maar geeft het zijn eigen ambachtelijke signatuur.
Atelier Dierendonck in Oostende wordt de negende vestiging van het bedrijf, dat al slagerijen heeft in onder meer Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel en Waterloo. Daarnaast heeft Dierendonck een eigen boerderij in Veurne en twee sterrenrestaurants, Carcasse Sint-Idesbald en Carcasse Knokke-Heist.
Dierendonck blijft trouw aan zijn kernwaarden: terroir, kwaliteit en vakmanschap. De slagerij werkt volgens het nose-to-tail-principe, waarbij elk deel van het dier wordt verwerkt en gebruikt. Duurzaamheid en eerlijke producten staan centraal in het aanbod.
De klanten van Atelier Dierendonck in Oostende mogen rekenen op een ambachtelijk assortiment van kwaliteitsvlees, charcuterie, patés, droge worsten en vleesbereidingen, afkomstig van eigen boerderij of lokale producenten. Ook het aanbod wild en gevogelte van Huis Laleman zal geïntegreerd worden in het nieuwe assortiment.
Naast de overname in Oostende blijft Hendrik Dierendonck ook aan expansie werken, zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Zo opent Dierendonck dit voorjaar een nieuw atelier in Galerie Bortier in Brussel. Op de nationale luchthaven wordt gewerkt aan een charcuterie-bar. Ten slotte broedt Dierendonck ook op plannen voor een pop-up restaurant in Dubai.
De groep Dierendonck levert gerijpt vlees en charcuterie aan toprestaurants en high-end retailers zoals Cru (onderdeel van Colruyt) en verschillende zelfstandige Delhaize-winkels. De producten worden geëxporteerd naar diverse markten in Europa en daarbuiten.
Meer info: 058/60.40.00 of www.dierendonck.be
SLAGERIJ DIERENDONCK B.V.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.